torsdag 2. september 2010

3. samling på klikkertrener kurs 21.-22. august

Målsetningen for denne samlingen var i hovedsak hvordan vi skal trene inn stimuluskontroll på de forkjellige klikkertrente adferdene. Og hvordan vi skal beholde kreativiteten og initiativet oppe hos hunden slik at vi kan få adferdene både frivillig og på kommando.

Vi brukte mye av tiden til praktisk trening med hund denne gangen. Vi valgte ut noen adferder som vi skulle gå alle 6 trinnene til stimuluskontroll på, og Steinar skulle se om hunden klarte og skille mellom disse når helgen nærmet seg slutten. Dette var en god påminnelse på at dette er noe vi må trene på innimellom hele tiden for å holde initiativet oppe hos hunden.

Vi delte treningsøktene opp i deler der vi hadde ute en og en hund hvor vi andre observerte, og økter der vi alle trente hver vår hund. Jeg liker veldig godt de øktene hvor vi tar ut en og en hund. Føler at jeg lærer mye ved å observere andre hunder. Vi har alle forskjellige utfordringer, og forskjellige måter å løse de på.

Diskriminative stimuli, Pavlov ”sitter på skulderen din”, klassisk betinging, operant adferd…… mye å holde styr på. Nå begynner alvoret, eksamensoppgaven er utlevert. Godt å vite at grunnferdighetene sitter og at 60 % allerede er godkjent :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar