torsdag 2. september 2010

Baklengskjeding av melding i rundering

Tren flying og melding hver for seg sier lærebøkene. Enda måtte jeg prøve det i skogen….. Det var ”lærdommen” jeg fikk når vi var ute og trente på rundering sist.


Nå har jeg laget en treningsplan for baklengskjeding av melding. Denne skal vi gjennomføre med Wenche og Tim. Vi har nå hatt 2 økter på bane hvor vi starter med det helt siste; ”vis”, og jobbet oss ”framover”. Det er helt tydelig at dette er veien å gå :-)

Den andre kvelden vi trente på dette så jeg tydelig at Chanel måtte tenke selv. Vi hadde kommet så langt at hun skulle få løsbittet fra figuranten. Chanel kikket Wenche dypt inn i øynene en stund før hun skjønte at løsbittet skal fraktes inn til eier - sette seg på plass - få visningsline på - avlevere bittet ved takk, før hun kan løpe tilbake til Wenche for belønning når ”vis” blir sagt.

Tim hadde det også på samme måte. Han hadde sin tankepause ute på en løpetur, men under løpeturen så vi på hele hunden at han angret på at han løp ut. Han skjønte at denne turen er unødvendig bruk av tid og krefter. Han bråsnudde og løp tilbake til Wenche og var klar til dyst igjen.

Det er slike økter som motiverer oss videre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar