søndag 13. oktober 2013

SMELLER ..... en annerledes hundesport

Smeller er hundesporten for alle som liker nesearbeid – og utfordringen det ligger i at hver konkurranse byr på nye lukter og søksområder, som er ukjente for deltakerne!

 
Mer informasjon finner vi på Smeller.no. Her finner du oversikt over øvelsene i de forskjellige klassene i konkurranseformen Smeller, regelverk, hvor det til nå er etablert treningsmiljøer/eller starten av treningsmiljøer, og hvordan du kan bruke disse øvelsene til aktivisering av egen hund.


TRENINGSMILJØ – Smeller HAMAR

Vi er så heldige at Stig Meyer Berg har spurt om vi kan etabelere et slikt treningsmiljø i Hamar området, og det ville vi selvfølgelig J Vi håper å bygge opp et miljø med mange som er interessert i denne hundesporten, uansett hva de ønsker å bruke den til med egen hund.

Det har den siste tiden blitt etablert treningsmiljøer for Smeller flere steder i landet. Du finner Smeller Hamar som åpen gruppe på Facebook. Den gruppa er for de som enten har lyst til å:

  • trene på øvelsene i Smeller
  • bruke øvelsene i Smeller som aktivisering av egen hund
  • bruke øvelsene i Smeller som mental trening av egen hund
  • gå på kurs for å lære søksarbeid og øvelsene i Smeller
  • konkurrere i Smeller
Alle er velkomne J

Vi trener søksøvelser på mandager i regi Hamar og Omegn Hundeklubb, og der har vi det siste et og et halvt året vi har holdt på blitt en fast ivrig gjeng som holder på, og vi håper flere vil komme til.
 

TEMAKVELDER I SMELLER

Senere i høst vil Tone og jeg holde temakvelder i klubben, hvor første temakveld vil ta for seg øvelse 1 i klasse 1 – grunninnlæring av banesøk. Dette håper vi kan gi de som er interessert i å trene og/eller konkurrere i SMELLER, en grunnleggende kunnskap til å planlegge sin egen trening, og å kunne gjøre treningene våre på mandager mer effektive. Kanskje vi da etter hvert kan legge opp til flere baser med forskjellinge søksøvelser slik at alle får trent mer i løpet av tiden vi har på Bergset.

Videre håper vi jo å kunne arrangere nye konkurranser +  temakvelder som tar for seg de videre øvelsene i SMELLER. Jeg tror dette kan bli en spennende høst og vinter J

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar