mandag 29. november 2010

Den siste samlinga på klikkerTRENERkurset.

Helga 2. og 3. oktober var den siste samlinga på klikkerTRENERkurset. Til denne helga hadde vi levert en arbeidskrevende skriftlig eksamensoppgave, og vi var en spent gjeng som kom til Vet Sentrum lørdag morgen. Denne helga skulle fortelle oss om vi har bestått eksamensoppgaven, og om vi har de trenerferdighetene som kreves for å få bestått kurs.
Helgas program var blant annet
·         Framvisning av grunnferdigheter, hvis vi manglet noen
·         Baklengskjeding i teori og praksis, for to og firbeinte
·         Jobbe med adferds kjede, både som instruktør og elev
·         Gjennomgang av den skriftlige eksamensoppgaven
·         Og til slutt en oppsummering av kurset
Den første økta med hund tok vi ut en og en hund hvor hver enkelt viste fram grunnferdighetene vi manglet som godkjent på lista. Vi viste også fram adferdskjeder etter den vanskelighetsgraden vi har blitt vurdert til. Alle 4 fikk bestått av Steinar J
Til lunsj fikk vi en kjempegod varm lunsj av Torhild, kona til Steinar. Tusen takk for god mat!
 Resten av tiden vi hadde sammen fram til lunsjen på søndag jobbet vi sammen to og to hvor vi byttet på å være instruktør og elev. Det var morsomt å prøve seg som instruktør. Vi baklengskjedet 3 adferder på lørdag, og la til 3 adferder i kjeden på søndag. Dette var en veldig morsom oppgave. Ingun og jeg baklengskjedet etter mitt forslag  – fri ved fot – stå – innkalling - på lørdag, og la til etter Inguns forslag  - gå til target (musematte) – håndtarget på ”figurant” – håndtarget på fører – på søndag.  Ingunn klarte ikke helt med en gang å se nytten av de 3 adferdene jeg foreslo. Hun mente de var mer for de som trener konkurransetrening, men det løste vi fint på søndag. Hvis Ingun skal ha med hunden sin til et sjukehjem kan det være greit å ha kontroll på hunden på vei inn til sjukehjemmet (fri ved fot). At hunden kan stå igjen ved døra (stå) når hun går inn i dagligstuen og spør om det er greit at hun tar hunden med inn, og kan kalle henne inn når det er greit. De tre siste adferdene kan være at hunden kan gå og stille seg på en fillerye som ligger på gulvet (target/musematte), og stå der til det er greit at hunden går bort og hilser på en av beboerne på sjukehjemmet (håndtarget på figurant), og komme tilbake til fører når fører stille og rolig strekker ut hånden sin. Dette synes jeg er noe av det viktigste vi kan ta med oss hvis vi skal lære bort til ”vanlige hundeeiere” senere. Hva er lydighet, og hva er hverdagslydighet, hva trenger en hundeeier som ikke har noen ambisjoner utover å ha en lydig familiehund?
Anita har fått utsettelse på innleveringsfristen på eksamensoppgaven av Steinar, og kunne derfor ikke være med på gjennomgangen av den. Vi tre andre, Wenche, Ingun og jeg fikk bestått alle sammen, og Steinar lovte å sende oppgaven vår med kommentarene tilbake til oss på mail.
Det har vært noen gode og lærerike helgesamlinger! Og PUHHH, nå er gjennomført!!!
 

Bilde av hele gjengen kommer når Steinar har sendt det over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar