lørdag 17. november 2012

Sommer og høst i "nesens" tegn!

Vi har brukt sommeren og høsten til å trene spor, og vi har nådd noen mål. Allerede i 2011 hadde jeg mål om at Chanel skulle markere pinner i sporet ved å dekke med pinnen mellom frambena. Den koden har vi knekt. Nå dekkmarkerer hun gjenstander i sporet :))

Jeg knekte den koden hos Chanel ved å lære inn dekkmarkering på bane først, før hun så dekkmarkerte på frisøk, før jeg introduserte gjenstander i sporet. I tillegg måtte jeg jobbe med kvaliteten på belønninga. Det var veldig tilfredsstillende å få dette til, da Chanel tidligere har ignorert gjenstandende, og har syntes sporet var mye morsommere.Hun har nå hatt spor hvor hun har markert alle gjenstandene :)) Men hun har også hatt spor hvor hun har markert 4 av 5, og der har jeg slurvet med belønninga. Det betyr at jeg må være mer fokusert på belønningskvaliteten på de neste treningene.


Dekkmarkering ved frisøk på garasjeportInnæring av dekkmarkering i sporet


Ellers har vi gått spor på flere forskjellige underlag, og overganger til nye underlag. Gress, grus, asfalt, sand og betong i tillegg til skogsterreng som hun har gått mye før. Under treningen på overganger til nye underlag oppdaget jeg at Chanel nå bare blir forstyrret av for gode godbiter i sporet. (som leverpostei klint i asfalten) Hun går mye bedre i sporkjernen når det ikke ligger godbitforstyrrelser underveis. Så nå går hun spor uten godbiter underveis, og blir bare belønnet ved markering av gjenstand. Det bidro også til at gjenstandene ble mer interessante.

ID spor med smeller har også vært en av de spennende oppgavene vi har begitt oss ut på. Det er helt utrolig hvordan Chanel diskriminerer luktene fra de forskjellige sporleggerne, og velger sporet til den vi har gitt henne smeller på. Dette vil vi fortsette og trene på.

Når det gjelder å gå spor er det også en utfordring for meg som fører og lese når hun er på sporet, og når hun ikke er det. Jeg må stole på Chanel. Det har vi prøvd ut en del med figurant spor, der jeg ikke har visst hvor sporet er blitt lagt. Det er morsomt og tilfredsstillende og se at Chanel viser meg rett spor!

Jeg har også utfordret Chanel med forstyrrelser. Kristin gikk ut et spor nede på Hias en søndag i oktober når det var KM i fotball der. Etter at Kristin gikk ut sporet løp det flere fotballspillere over sporet, og når vi gikk sporet var det turgåerer, barn som lekte i lekeapparater, turgåere med hunder, og tilskuere til forballkampene som forstyrrelser. Chanel taklet dette bra ved å jobbe raskt videre eller ignorere forstyrrelsene helt, med unntak av en jogger med en flat, og en bokser som gjerne ville leke. Da brukte hun litt tid på å komme i gang igjen.

Vi har hatt en lærerik og morsom sommer og høst :))) Sammen med gode treningsvenner! Takk til Tone, Anne Berit og Kristin :))

 

 


Chanel på sporet :)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar